Koolhydraatarme hutspot 

Ik weet dat hutspot meer een gerecht voor de winter is. Maar doordat ik de aardappelen vervangen heb door bloemkool is de hutspot niet alleen koolhydraatarm, maar ook meer geschikt voor het voorjaar. 

En door de mooie oranje kleur pasr hij natuurlijk perfect bij Koningsdag! 
Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen
  • 1 bloemkool
  • 20 gram roomboter
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat 

Bereiding:

  1. Maak de bloemkool en de wortelen schoon. Kook in ongeveer 10-15 minuten gaar. 
  2. Giet vervolgens af, voeg de roomboter toe en stamp tot een mooie hutspot. 
  3. Bestrooi met de kruiden en eetsmakelijk! 

Je kunt de hutspot natuurlijk met een stukje vlees serveren. Neem bijvoorbeeld speklappen, spekjes of een rookworst. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s