Als het zonnetje schijnt heb ik altijd meteen zin in aardbeien. Het gebakje dat ik gemaakt heb is daarnaast nog eens gezond ook!
Ingrediënten:
- 25 gram noten
- 25 gram havermout
- 20 gram roomboter
- 100 gram roomkaas (light)
- 3 eetlepels aardbeienjam
- 200 gram aardbeien
Bereiding:
- Maal de noten samen met de havermout fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de roomboter in de magnetron.
- Meng de noten met de roomboter en zorg dat het een vrij kleverig geheel wordt. Verdeel de noten dan over de bodem van twee glaasjes.
- Verdeel de roomkaas over de glaasjes en schep daar de aardbeienjam bovenop. Je kunt de roomkaas en jam ook direct met elkaar mengen.
- Was de aardbeien, snijd ze in kleinere stukjes en verdeel ze over de glaasjes.
Als het niet zo gezond hoeft, kunnen de noten en havermout vervangen worden door bijvoorbeeld bastognekoeken.
Advertenties