Meatloaf

Meatloaf of gewoon: gehaktbrood. Ik heb het in het buitenland vaak op de kaart zien staan, maar het trok me totaal niet. Nu heb ik het toch een keer geprobeerd en het is een aanrader! 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 blikje tomatenpuree 
  • 1 theelepel cajun of chilipoeder
  • 3 eieren 
  • 450 gram rundergehakt
  • 150 gram paneermeel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat fijn. 
  2. Maal de groentes samen met de tomatenpuree, cajun en peper en zout fijn in een keukenmachine. 
  3. Klop de eieren los in een kom en meng door de puree heen. Voeg vervolgens ook het gehakt en paneermeel toe en kneed goed door. 
  4. Schep het gehaktmengsel in de bakvorm en zet voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. 

Vervolgens is je gehaktbrood klaar. Ik vond het het lekkerst om direct vanuit de oven aan te vallen. Maar koud is het gehaktbrood ook erg lekker! 

Houd je een deel over? Vries dan losse plakjes gewoon in om op een later moment op te eten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s