Spinazie-kokossoep en knoflookcroutons

Begin dit jaar maakte ik al eens spinaziesoep. Deze spinazie-kokossoep heeft een andere twist door het gebruik ban kokosmelk en limoensap. 

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sneetjes witbrood 
  • 1 ui
  • 600 gram spinazie
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 1/2 limoen
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1/2 rode peper 

Bereiding:

  1. Pers het knoflookteentje en meng dit met twee eetlepels olijfolie en een snufje zout. Snijd de korsten van het witte brood en snijd vervolgens in blokjes. Haal de blokjes door de olie en bak in een pan. 
  2. Snijd de ui en peper fijn en fruit in ren pan. Zodra de ui glazig is voeg je de spinazie toe, bak zodra alle spinazie geslonken is. 
  3. Voeg de groentebouillon en het sap van een halve limoen toe. Verwarm enkele minuten mee en pureer de soep vervolgens met een staafmixer. 
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over de kommetjes. Roer de kokosmelk door de soep en bestrooi met de croutons. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s