Gewokte zuurkool met rookworst en rozijnen

Eigenlijk is dit een beetje een winters recept. Maar omdat ik me niet zo vasthoud aan de seizoenen en zuurkool gewoon erg lekker vind, kan het voor mij ook in het voorjaar! 

Ingrediënten:

  • 1 zak rösti original
  • 250 gram wortelen 
  • 1 (magere) rookworst
  • 500 gram (verse) zuurkool
  • 1 eetlepel kerrie
  • 75 gram rozijnen

Bereiding:

  1. Schil de wortellen en snijd deze in dunne plakjes. Bak samen met de rösti 3-5 minuten op hoog vuur. 
  2. Snijd ook de rookworst in plakjes en bak deze enkele minuten mee. Daarna voeg je de zuurkool, rozijnen en kerrie toe. Roerbak voor ongeveer 5 minuten.
  3. Schenk 200 milliliter water in de pan, breng nog op smaak met peper en zout en klaar is je gerecht. Serveer eventueel met wat verse koriander. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s