Muntyoghurt met aardbeien en balsamicosiroop

Lekker als ontbijt in het weekend, maar ook zeer geschikt als dessert! 

Ingrediënten:

  • 200 milliliter balsamicoazijn
  • 10 gram suiker
  • 120 milliliter crème fraiche
  • 200 milliliter yoghurt of kwark
  • 4 muntblaadjes
  • 1 theelepel honing
  • 200 gram aardbeien

Bereiding:

  1. Kook de balsamicoazijn en de suiker in tot een stroperige siroop. Klop ondertussen de crème fraiche door de yoghurt.
  2. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes en roer ze samen met de honing door de yoghurt.
  3. Was en snijd de aardbeien en verdeel ze over twee glaasjes. Schenk de yoghurt er overheen en garneer met de balsamicosiroop. Bestrooi eventueel met nog wat poedersuiker. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s