Vegetarische moussaka

Moussaka is een klassiek Griekse gerecht. Ik heb het klassieke gerecht alleen een stuk gezonder gemaakt. 

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 500 gram tomaten
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Peterselie
  • 2 eieren
  • 300 milliliter Griekse yoghurt
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Als je een liefhebber van vlees hebt kan je rundergehakt toevoegen. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken en snijd de tomaten en uien in blokjes. Snijd de knoflook ook fijn.
  2. Bak in een koekenpan de plakken aubergine even aan, je kan ze ook grillen. Bestrooi de aubergine plakken met zout en peper. 
  3. Fruit in een andere pan de knoflook en ui aan. Breng op smaak met peterselie en voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe. 
  4. Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de eieren en zout en peper. 
  5. Verdeel de tomaat-ui blokjes over een ovenschaal en bedek vervolgens dakpansgewijs met de plakken aubergine. Wissel dit steeds af en eindig met de plakken aubergine.
  6. Schenk het yoghurtmengsel over de ovenschaal wn bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.  Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s