Moussaka is een klassiek Griekse gerecht. Ik heb het klassieke gerecht alleen een stuk gezonder gemaakt.
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 500 gram tomaten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- Peterselie
- 2 eieren
- 300 milliliter Griekse yoghurt
- 100 gram Parmezaanse kaas
Als je een liefhebber van vlees hebt kan je rundergehakt toevoegen.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in plakken en snijd de tomaten en uien in blokjes. Snijd de knoflook ook fijn.
- Bak in een koekenpan de plakken aubergine even aan, je kan ze ook grillen. Bestrooi de aubergine plakken met zout en peper.
- Fruit in een andere pan de knoflook en ui aan. Breng op smaak met peterselie en voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe.
- Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de eieren en zout en peper.
- Verdeel de tomaat-ui blokjes over een ovenschaal en bedek vervolgens dakpansgewijs met de plakken aubergine.
Wissel dit steeds af en eindig met de plakken aubergine.
- Schenk het yoghurtmengsel over de ovenschaal wn bestrooi vervolgens met de Parmezaanse kaas.
Zet voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Advertenties