Zelf Viennetta maken

Sluit je weekend af met een zelfgemaakte Viennetta. Het vergt wat geduld, maar is zeker de moeite waard! 

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade 
  • 500 milliliter slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • Cacaopoeder 

Bereiding:

  1. Smelt 125 gram van de pure chocolade au bain marie. Als de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur en voeg je de overige 75 gram toe. Hierdoor koelt de chocolade sneller af. 
  2. Maak ongeveer 5 dunne stroken met de chocolade. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de (cake)vorm die je gebruikt. Laat de chocolade uitharden. 
  3. Klop de slagroom met de gecondenseerde melk in een keukenmachine stijf. Dit duurt langer dan gewoon slagroom stijf kloppen. Doe de room vervolgens in een spuitzak.
  4. Bekleed een cakevorm met vershoudfolie. Spuit op de bodem een laag room en leg er vervolgens een strook van de chocolade op. Dit wissel je steeds af, sluit af met een laag room. 
  5. Zet je Viennetta voor minimaal 4 uur in de vriezer. Strooi bij het serveren een klein beetjte cacao over het ijs. Smelt eventueel nog wat extra chocolade en drizzle dit ook over je Viennetta. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s