Spinaziepannenkoekjes

Van spinazie krijg je spierballen! Daarnaast is het ook nog eens lekker en kan je er enorm mee variëren. Zo maakte ik dit keer pannenkoeken. 

Door het gebruik van kokosmeel zijn de pannenkoeken ook nog eens koolhydraatarm. 

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 milliliter melk 
  • 2 eieren
  • 1 flinke hand spinazie

Bereiding:

  1. Meng het kokosmeel met het bakpoeder in een kom. De redt van de ingrediënten meng je in een blender of keukenmachine tot een groene emulsie. 
  2. Meng vervolgens het spinaziemengsel met het meel en roer goed door. Het wordt een vrij grof beslag. 
  3. Smelt wat kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken stuk voor stuk totdat je beslag op is. 

Serveer de pannenkoeken met iets zoets als tegenhanger. Dus bijvoorbeeld met honing of aardbeien. Hoeft het niet zo gezond? Serveer dan met (warme) Nutella! 

Je kunt de pannenkoeken ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Maar ze kunnen ook prima ingevroren worden zodat je er later nog van kunt genieten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s