Spinaziequiche met paprika en ham

Tijd voor een nieuwe hartige taart, dit keer met spinazie, paprika en ham. Ik hou van hartige taarten omdat ze gemakkelijk zijn om alvast te maken en later op te warmen. Op drukke dagen vind ik dit dus ideaal, daarnaast zijn ze ook nog eens erg lekker! 

Ik kan ook niet kiezen wat m’n favoriet is. Ze zijn allemaal erg lekker, zo ook deze preitaart met mascarpone en de hartige capresetaart

Ingrediënten:

  • 6-7 plakjes bladerdeeg
  • 1 knoflookteentje
  • 500 gram spinazie
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 100 gram hamblokjes
  • 3 deciliter melk
  • 4 eieren
  • 200 gram geitenkaas

Bereiding:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en bedek hier vervolgens een ingevette taartvorm mee. Prik gaatjes in de bodem. Op de bodem kan je ook wat paneermeel strooien om het latere vocht op te nemen. 
  2. Snijd de paprika, ui en knoflook. Fruit de knoflook aan in een pan en laat hier vervolgens ook de spinazie in slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat de spinazie goed uitlekken. Vervolgens fruit je de ui aan. Hier voeg je ook de paprika en ham aan toe, bak zo’n 5 minuten mee. 
  4. Klop de eieren met melk, peper en zout los in een kom. Verwarm de oven nu voor op 200 graden. 
  5. Verspreid de spinazie over de taartbodem.  Schep de paprika, ham en ui er overheen. Vervolgens giet je het eimengsel er overeen en brokkel je de geitenkaas over je taart. 
  6. Bak de taart in de voorverwarmde oven af in ongeveer 45 minuten. Als de taart te donker wordt, dek je deze af met aluminiumfolie. 

Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s