Krokante kip met risotto

Deze krokante kip is een echte aanrader! Door de Zaanse mayonaise krijgt de kip een lekkere romige smaak.

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels Zaanse mayonaise 
  • 1 handvol cashewnoten
  • 300 gram risottorijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 uien
  • 200 gram spinazie

Bereiding:

  1. Bereid de spinazierisotto volgens dit recept. In het kort: fruit de ui en voeg hier de risottorijst aan toe. Bak kort mee en voeg vervolgens beetje bij beetje kippenbouillon toe tot de risotto gaar is. Vervolgens roerbak je de spinazie door de risotto. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kipfilets horizontaal in, niet helemaal door. Klap de kipfilets open. 
  3. Smeer beide zijdes van de kipfilet in met de mayonaise. Hak de cashewnoten fijn en verdeel over de kipfilets. 
  4. Leg de kipfilets op een bakplaat en bak in 20-30 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van de oven, dus controleer tussendoor. 
  5. Serveer de krokante kip met de risotto en eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s