Healthy carrot cake

Deze gezonde carrot cake kan prima op een doordeweekse dag! Lekker, gezond en niet moeilijk om te maken. 

Ingrediënten:

  • 250 gram volkoren (spelt)meel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 300 gram wortelen
  • 150 milliliter Griekse yoghurt
  • 4 bananen
  • 150 milliliter (kokos)olie
  • 100 milliliter water
  • Walnoten
  • Cranberry’s

Ik heb een deel van het speltmeel vervangen door amandelmeel. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Maak de wortelen schoon en rasp ze in een keukenmachine tot fijne sliertjes. Dit kan natuurlijk ook met de hand, maar dat is meer werk. 
  3. Zeef het meel met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Voeg vervolgens ook drie bananen en de helft van de Griekse yoghurt toe. 
  4. Smelt 150 milliliter kokosolie en voeg samen met 100 milliliter water toe aan het beslag. Mix alles tot een egale massa, het is niet erg als er nog wat grotere stukjes banaan in blijven zitten. 
  5. Breek de walnoten in stukjes en spatel samen met de wortelsliertjes door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en zet voor 55 minuten in de oven.
  6. Laat de taart helemaal afkoelen. En maak dan de topping. Dit doe je door de overige yoghurt samen met een banaan in de blender tot een egale massa te maken. 
  7. Smeer de topping uit over de bovenkant van de taart. Bestrooi met nog wat walnoten, cranberry’s en eventueel wat overgebleven sliertjes wortel. 
Advertenties

Een gedachte over “Healthy carrot cake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s