Banaan-kokoscupcakes

Met dit recept kan je 4-6 cupcakes maken, afhankelijk van de vorm die je gebruikt. Maak je liever één grote cake? Verdrievoudig dan de ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 25 gram gemalen kokos
  • 1 banaan

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter met de suiker in ongeveer 5 minuten tot een romig geheel.
  2. Mix vervolgens het ei door het botermengsel. Als dit is opgenomen voeg je het zelfrijzend bakmeel en het zout toe. 
  3. Meng nu ook de gemalen kokos door je beslag. Als laatste spatel je de fijngeprakte banaan er doorheen.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en zet voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een sateprikker of de cupcakes gaar zijn. 

Heb je er voor gekozen om één grote cake te maken? Zet deze dan voor ongeveer 60 minuten in de oven. 

Serveer de cupcakes eventueel met wat poedersuiker als ze zijn afgekoeld. 

Fan van de combinatie banaan en kokos? Probeer dan ook de banaan-kokos kwarkbolletjes eens! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s