Havermeel stroopwafels

Dat stroopwafels mijn lievelings koeken zijn heb ik al vaker verteld. Maar ze zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot nu toe! 

Doordat ze met onder andere havermeel en dadelstroop zijn gemaakt, zijn ze een stuk gezonder dan de gewone stroopwafels. 

Om stroopwafels te maken heb je natuurlijk wel een stroopwafelijzer nodig. 

Ingrediënten:

Wafels: 

  • 250 gram havermeel
  • 1 ei
  • 100 gram dadelstroop (of honing)
  • 80 gram kokosolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel

Stroop:

  • 350 gram appelstroop
  • 2 eetlepels kaneel

Bereiding:

  1. Smelt de kokosolie en meng vervolgens alle ingrediënten voor de wafels met elkaar. 
  2. Maak bolletjes van het wafeldeeg. Druk ze vervolgens iets platter en bak ze in ongeveer 2 minuten gaar in het wafelijzer. 
  3. Maak de stroop door de appelstroop samen met de kaneel op te warmen in een pan. 
  4. Besmeer een wafel met de stroop en druk er een andere bovenop. Laat ze afkoelen en smullen maar! 

Je kunt de stroopwafels enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos. Gaat het afkoelen je niet snel genoeg? Leg de wafels dan in de koelkast of eet ze simpelweg als ze nog warm zijn. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s