Ovenschotel met Chinese kool

Chinese kool is een koolsoort uit, je raadt het al, China. In de kool zit relatief veel vitamine C en calcium. 

Ik heb er voor gekozen de kool kort te roerbakken en daarna met de rest van de gerechten in de oven te doen. Het is weer een gerecht met weinig koolhydraten, maar wel erg vullend.

Ingrediënten:

  • 400 gram rundergehakt
  • 500 gram Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 140-200 gram tomatenpuree
  • Kerrie
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas

Optioneel: 150 gram champignons 

Bereiding:

  1. Bak het gehakt rul, voeg hier de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook aan toe. Breng op smaak met de kerrie, peper en zout. 
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de Chinese kool in reepjes. Als je champignons gebruikt, snijd je deze in plakjes. 
  3. Voeg alles toe aan het gehakt en roerbak kort mee. Vervolgens roer je de tomatenpuree er doorheen. 
  4. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas. Zet 20 minuten in de oven. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s