Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Eigenlijk een klassieke spaghetti bolognese, maar met een twist door de Parmezaan-gehaktballen.

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 200 milliliter (groente)bouillon
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram spaghetti

Bereiding:

  1. Klop het ei los en meng dit met de helft van de parmezaanse kaas en wat peper en zout. Voeg hier het gehakt aan toe en draai er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. 
  2. Hak de knoflook fijn en fruit deze kort aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes de bouillon en Italiaanse kruiden toe.
  3. Als de saus warm is voeg je de gehaktballetjes toe. Laat deze in ongeveer 15 minuten garen.
  4. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Serveer de spaghetti met de saus met gehaktballetjes. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas en eventueel wat verse peterselie of basilicum. 

Om te variëren kan je de Italiaanse kruiden weglaten en twee eetlepels pesto aan de saus toevoegen. 


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s