Tartelettes met appel

Ingrediënten:

  • 125 gram koude boter
  • 115 gram suiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 300 gram appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 milliliter crème fraiche
  • 1 zakje vanillesuiker

In plaats van appel kan je ook ander zomerfruit gebruiken. Bijvoorbeeld peer, nectarine of pruimen. 

Bereiding:

  1. Snijd de boter in blokjes en mix deze met 90 gram suiker. Klop een ei los en voeg deze toe aan de boter en suiker. Voeg vervolgens in delen de bloem en een snufje zout toe.
  2. Blijf mixen tot je een glad deeg hebt. Wikkel het deeg vervolgens in vershoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. 
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif een muffinvorm met bloem en verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Druk het deeg in de vorm van de muffinvorm. 
  4. Smeer het fruit in met citroensap en verdeel vervolgens over het deeg. 
  5. Klop de crème fraiche met het ei en 25 gram suiker en de vanillesuiker los. Verdeel dit over het fruit. Zet de tartelettes voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Je kunt de taartjes eventueel invriezen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s