Bosvruchten havermoutje 

Havermout is m’n favoriete gezonde ontbijt. Want croissantjes zijn toch ook wel erg lekker, maar helaas niet gezond! Met havermout kan je alle kanten op. Zo maakte ik bijvoorbeeld al een oatmeal latte en havermout pannenkoeken

Als je van havermout houdt is het boek Havermoutje van Bonnier & Kok een aanrader! 

Ingrediënten:

  • 50 gram havervlokken
  • 200 milliliter melk
  • 70 gram bosvruchten (diepvries)

Natuurlijk kan je ieder ander fruit gebruiken. 

Bereiding:

  1. Doe tweederde van de bosvruchten met de havervlokken en melk in een steelpannetje en breng aan de kook. 
  2. Kook met regelmatig roeren tot een dikke pap en doe de pap vervolgens in een glas of kom.
  3. Serveer met de rest van de bosvruchten. Door de warme havermoutpap smelt het fruit al snel, perfect voor een warme lentedag! 

Advertenties

Een gedachte over “Bosvruchten havermoutje 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s