Cannelloni van aubergine

Cannelloni zijn normaal gesproken deegrolletjes. Dit keer heb ik in plaats van de pasta gebruik gemaakt van aubergine. Dat betekent minder koolhydraten! 

Het makkelijkste is om de aubergine met een mandoline in flinterdunne plakjes te snijden. Als je dit niet hebt kan het ook met een kaasschaaf of simpelweg met een mes.

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje tomatensaus 
  • 500 gram spinazie 
  • 250 gram ricotta
  • 1 theelepel citroensap
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • (Verse) basilicum

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in flinterdunne plakken. Bestrooi deze daarna met zout en laat ongeveer 15 minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bak deze vervolgens in wat olijfolie. 
  3. Bak vervolgens de knoflook kort en voeg daar de tomatensaus aan toe. Voeg hier ook wat fijngesneden basilicum, peper en zout aan toe. Terwijl je de saus klaar maakt, maak je ook het ricottamengsel klaar.
  4. Meng de ricotta met Parmezaanse kaas, citroensap en peper en zout. Proef tussendoor of de smaak goed is. 
  5. Laat vervolgens de spinazie slinken in de koekenpan. Vervolgens kan je beginnen met het maken van de rolletjes en het voorverwarmen van de oven op 220 graden. 
  6. Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Leg een beetje spinazie op een aubergineplakje, daarboven op een theelepel van het ricottamengsel en een basilicumblaadje. Rol het plakje op en leg in de ovenschaal. 
  7. Dit herhaal je tot de aubergineplakken op zijn en zet vervolgens de ovenschaal voor 20 minuten in de oven. 

Bestrooi eventueel nog met wat kaas en het laatste beetje tomatensaus. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s