Geglaceerde wortelen

Een simpel gerecht voor lekker zoete wortelen. Een net even andere bereidingswijze van je groente, voegt wat toe aan de variëteit in je voedingspatroon. 

Ingrediënten:

  • 500 gram wortelen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 500 milliliter water
  • 2 eetlepels boter 
  • 1 eetlepel honing
  • Bieslook

Bereiding:

  1. Als je verse wortelen gebruikt, maak je deze eerst schoon en daarna schil je ze met een dunschiller.
  2. Kook de wortelen in de groentebouillon tot ze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  3. Giet de groentebouillon daarna af en smelt de boter met de honing in de pan. Schep de wortelen hier doorheen tot ze glanzen. 
  4. Bestrooi de wortelen voor het serveren met wat fijn gesneden of gedroogde bieslook en eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s