Pecan karamel koekjes

Niet zo gezond, wel méga lekker!

Ingrediënten:

  • 170 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels maizena
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snuf zout
  • 70 gram pecannoten in stukjes gehakt
  • 10 stuks karamel fudge

Bereiding:

  1. Mix de boter en suiker met elkaar. Voeg vervolgens het ei en vanille extract toe.
  2. Meng in een andere kom de bloem, maizena, baking soda en het zout met elkaar. Mix dit beetje bij beetje door het botermengsel. Ga net zolang door tot er een grote deegbal ontstaat.
  3. Kneed de pecannoten met je handen door de deegbal. Wikkel de bal in huishoudfolie en laat deze 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd ondertussen de fudge in kleinere stukjes. Bekleed je bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in kleinere balletjes. Duw ze iets platter op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes zit, ze lopen namelijk nogal uit!        
  6. Verdeel over ieder koekje een paar stukjes van de karamel fudge. Zet de koekjes voor ongeveer 10 minuten in de oven. 

Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt. Op deze manier kunnen ze nog wat uitharden. 

Je kunt eventueel ook nog stukjes chocolade toevoegen. Of voeg wat zout toe om salted caramel koekjes te krijgen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s