Ananaskwark met ontbijtkoekcrumble

’s Ochtends even geen zin in je standaard kwark met havermout? Dat heb ik regelmatig… Dus dan maar wat proberen en variëren! 

Dit recept is in principe voor één persoon. Maar je kan het natuurlijk gewoon verdubbelen en er zoveel van maken als je zelf wilt.

Ingrediënten:

  • Ontbijtkoek (ik maakte deze zelf via dit recept)
  • 150 gram magere kwark 
  • Ananas
  • Gedroogde cranberry’s

In ontbijtkoek zit veel suiker, maak daarom ontbijtkoek zelf zonder suiker of gebruik ontbijtkoek zero van Peijnenburg.

Bereiding:

  1. Maak de ananaskwark door de kwark met de stukjes ananas kort te kort te pureren. Eventueel kan je de ananas ook in (zeer) kleine stukjes snijden en door de kwark mengen.
  2. Verkruimel een plakje ontbijtkoek boven een koekenpan. Rooster de ontbijtkoek in de droge koekenpan tot deze krokant is. Laat even afkoelen.
  3. Schep een lepel cranberry’s door de ontbijtkoekcrumble en verdeel daarna over de kwark. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s