Ricotta cheesecake

Deze cheesecake is zonder suiker en daardoor een stuk gezonder dan een “gewone” cheesecake. Daarnaast is de bodem ook een stuk gezonder door het gebruik van onder andere havermout, dadels en noten. 

Ik heb uit dit recept vier mini cheesecakes gemaakt. 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 4 eetlepels havermout
  • 10 dadels
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kokosolie
  • Handjevol noten

Voor de cheesecake laag:

  • 200-250 gram ricotta
  • 1 theelepel vanille extract
  • Paar druppels citroensap

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een plakkerig geheel. Verdeel dit over de kleine, licht ingevette, taartvormpjes.
  2. Klop de ricotta los met het citroensap en het vanille extract. Verdeel dit vervolgens over de taartvormpjes.
  3. Maak af met fruit en zet in de koelkast voor minimaal een uur. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s