Appelbol

Ik at laatst bij La Place een appelbol, daarna serveerden we op mijn werk ook appelbollen.. Dat was het teken dat ik zelf ook een appelbol moest proberen te maken. En met succes!

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in ronde plakjes. 
  2. Meng de rozijnen met de suiker en kaneel. Rol het ontdooide bladerdeeg uit met een deegroller.
  3. Bouw de appel in het midden van een plakje bladerdeeg op. Vul het midden van de appel met de rozijnen. 
  4. Vouw het bladerdeeg om de appel heen dicht en zet de appel in een kleine ovenschaal. 
  5. Bestrijk de appel met melk en bestrooi daarna met het overige suiker kaneelmengsel en zet dan in de oven voor 25 minuten. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s