Havermout kaneelkoekjes

Het oorspronkelijke recept van deze koekjes is afkomstig van Rens Kroes. Ik heb het recept echter iets aangepast met ingrediënten die ik standaard in huis heb.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel (gemalen havermout)
  • 100 gram rozijnen 
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakingsoda 
  • 1 eetlepel citroensap 
  • 70 gram kokosolie
  • 50 milliliter melk
  • 2 eetlepels honing

Je kunt elke soort meel gebruiken voor deze koekjes. Dit heeft enkel effect op de structuur van de koekjes. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en gooi alle droge ingrediënten in een kom. 
  2. Roer de droge ingrediënten door elkaar en voeg dan citroensap, gesmolten kokosolie, melk en honing toe.
  3. Maak van het kleverige mengsel kleine balletjes. Druk de balletjes met je handpalm plat op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Bak de koekjes in 15 minuten gaar in de oven.

Laat de koekjes buiten de oven even afkoelen. Eet ze bij de thee, als tussendoortje, of gewoon omdat je zin hebt in een koekje! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s