Zoete aardappel cheesecake brownie

Iedereen die ik vertelde dat ik een gezonde brownie had gemaakt keek erg blij. Maar op het moment dat ik vertelde dat het gemaakt was van zoete aardappel, veranderden die blije gezichten in vieze gezichten… Na het proeven was iedereen verbaasd en weer blij! 

Het is een lekker smeuïge brownie en is nog gezond ook. Geen schuldgevoel en toch kunnen “snoepen”, ideaal als je het mij vraagt. 

Ingrediënten:

  • 300 gram zoete aardappel (ongeschild)
  • 80 gram (haver)meel
  • 100 gram dadels
  • 1 ei
  • 25 gram rauwe cacaopoeder
  • 20 gram honing
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • 1 mespuntje zout

Voor de cheesecake laag:

  • 200 gram roomkaas light
  • 1 ei
  • 40 gram honing
  • 1 mespuntje vanillepoeder 

Bereiding:

  1. Laat de dadels 15 minuten wellen in gekookt water. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook in ongeveer 10 minuten gaar en laat even afkoelen. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de brownielaag in een keukenmachine en maak er één geheel van.
  3. Klop de ingrediënten voor de cheesecake laag tot een egale massa zonder stukjes. Bekleed ondertussen een brownievorm met bakpapier.
  4. Schep het browniebeslag op de bodem en doe de cheesecake laag hier bovenop. Zet 40 minuten in de oven. 

Even laten afkoelen, in blokjes snijden en smullen maar! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s