Ontbijtkoek zonder suiker

Ontbijtkoek is zo’n ontbijt of tussendoortje dat heel gezond lijkt, maar waarvan dat vies tegenvalt. Tegenwoordig heb je van Peijnenburg wel de ontbijtkoek zero. In deze ontbijtkoek wordt de zoetstof xylitol gebruikt. Even zoet als suiker, maar veel minder calorieën.

Deze ontbijtkoek die ik zelf heb gemaakt is ook een stuk gezonder doordat er geen suiker aan is toegevoegd. Dit betekent natuurlijk niet dat je de hele dag kan door eten van deze ontbijtkoek! 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 4 eetlepels honing 
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 milliliter melk
  • 250 gram (haver)meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels olie (kokosolie of zonnebloemolie)
  • Snufje zout

Het meel kan door ieder ander meel worden vervangen dat je wilt. Gebruik bijvoorbeeld eens amandelmeel of speltmeel. 

Bereiding:

  1. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren, honing en het vanille extract in een kom en klop los. Voeg vervolgens ook de melk toe.
  2. Als alles goed is gemengd voeg je het meel, bakpoeder, kruiden en zout toe. Mix kort door elkaar en voeg dan de twee eetlepels olie toe. 
  3. Giet het beslag in de cakevorm en zet voor 45 minuten in de oven. Doe de test met een sateprikker om te kijken of de cake gaar is. 

Vind je dit recept te gewoontjes? Voeg dan eens rozijnen, cranberry’s of bijvoorbeeld chocolade toe aan het recept. 

Advertenties

Een gedachte over “Ontbijtkoek zonder suiker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s