Gezondere monchoutaart

Monchoutaart is helemaal niet gezond. Maar met een paar simpele aanpassen kan je een veel gezondere variant creëeren. Als dit weekend nog niet vol gepland staat, is dit een aanrader om te proberen! 

Het recept is voor een kleine taart. Ik heb een springvorm van 18cm doorsnee gebruikt. 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 100 gram (haver)meel 
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1-2 theelepels koekkruiden
  • 1 snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • 3 gelatineblaadjes

Voor de topping:

  • 250 gram fruit (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 gelatineblaadjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. De randen vet je in. 
  2. Smelt ondertussen de kokosolie met de honing in de magnetron. Meng dit daarna met de rest van de ingrediënten voor de bodem. 
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Maak deze eventueel nat met warm water. 
  4. Zet de bodem in de oven voor 15 minuten. Ondertussen laat je de gelatineblaadjes voor de vulling weken in water. 
  5. Meng de yoghurt met de honing. Verwarm twee eetlepels in een pannetje en voeg hier de gelatineblaadjes aan toe totdat ze gesmolten zijn. 
  6. Meng weer met de rest van de Griekse yoghurt en verdeel het mengsel dan over de bodem. Zet de taart in de koelkast voor 2-3 uur. 
  7. Week de gelatineblaadjes voor de topping in water en was je fruit.
  8. Verwarm het fruit op laag vuur. Voeg hier de (uitgeknepen) gelatineblaadjes aan toe totdat deze zijn opgelost. Schep het fruitmengsel boven op de taart en laat 2 uur opstijven in de koelkast. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s