Kaisersmarrn

Deze winter op wintersportvakantie naar Oostenrijk geweest? Dan ken je dit gerecht vast. Kaisersmarrn, het doet mij altijd denken aan een rommelige pannenkoek. 

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 60 milliliter melk
  • 60 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 50 gram rozijnen
  • Mespuntje zout

Bereiding:

  1. Splits het eiwit van de eidooier. Klop de eidooiers los en klop het eiwit luchtig met en mixer.
  2. Voeg de melk, bloem, suiker en het zout toe aan de losgeklopte eidooiers.
  3. Schep het eiwit er voorzichtig doorheen zodat het luchtig blijft. Als laatste schep je de rozijnen door het beslag.
  4. Smelt wat boter in een pan en schep het beslag hierin. Bak een minuutje aan één kant en trek dan los met twee vorken.

Serveer met poedersuiker. Eventueel kan je er ook vers fruit bij serveren. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s