Spinazie met bechamelsaus

Ik kende bechamelsaus van de lasagne, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Blijkt dat het helemaal niet moeilijk is! 

Ingrediënten:

  • 1 zak spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 0,5 liter melk
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflook en fruit aan in wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat vervolgens afkoelen. 
  2. Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter te laten smelten, bloem toe te voegen en beetje bij beetje ook de melk. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken. Voeg nootmuskaat toe en eventueel wat zout.
  3. Klop de eieren los en meng met de spinazie. Schep in een ingevette ovenschaal en giet de bechamelsaus hier overheen. Maak af met geraspte kaas en zet voor 25 minuten in de oven. 

Ik was geraspte kaas vergeten uit de supermarkt, dus vandaar dat ik gewoon plakjes kaas heb gebruikt. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s