Gevulde appel met havermout

Havermout als ontbijt, lunch, diner of dessert. Met deze gevulde appel maak je een lekker dessert. Als je de suiker weg laat is het nog gezond ook! Natuurlijk kan je dit ook gewoon als ontbijt eten. 

Ingrediënten:

  • Appel
  • 10-20 gram havermout
  • Kaneel
  • Pecannoten
  • Theelepel bruine suiker
  • Theelepel gesmolten boter 
  • Eetlepel Griekse yoghurt
  • Eetlepel appelsap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de (fijngehakte) pecannoten met de havermout en kaneel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 6 minuten. 
  2. Laat de havermout afkoelen en zet de oven op 160 graden. Snijd de bovenkant van de appel en hol deze uit. 
  3. Meng de Griekse yoghurt met de suiker, gesmolten boter en het havermoutmengsel. Vul de appel met het mengsel. Zet de appel in een kleine ovenschaal met de appelsap. 
  4. Zet in de oven voor 30-40 minuten tot de appel zachter is. 

Serveer met wat extra Griekse yoghurt of een bolletje ijs. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s