Zoete aardappel-broccolisoep

Zondag is een typische soepdag. Tijd weer voor een nieuw recept! Heb je het laatste recept van de spinaziesoep al uitgeprobeerd? 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappels
  • 500-750 milliliter kip- of groentebouillon
  • 1 broccoli

Bereiding:

  1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit aan in een pan. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes.
  2. Voeg de zoete aardappelen en de bouillon toe aan de ui en knoflook. Kool de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
  3. Stoom de broccoli in 3-5 minuten. Je kunt hiervoor de hele broccoli gebruiken, dus ook de stam. 
  4. Giet de aardappelen af maar vang de bouillon op. Pureer de zoete aardappelen en de broccoli en voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt. 

Serveer met wat kaas of kookroom en een broodje. 

Tip! Heb je geen stroompan? Giet een laagje water in een gewone pan en zet hier een vergiet in. Zorg dat het vergiet het water niet raakt. Leg de gesneden groente in het vergiet en dek af met een deksel. 

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappel-broccolisoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s