Kanjers stroopwafel soufflé

Deze soufflé met mijn favoriete koeken kwam ik tegen op de Facebook van Kanjers. En dit moest natuurlijk uitgeprobeerd worden! 

Ingrediënten:

  • 4 Kanjers stroopwafels
  • 25 gram bloem
  • 4 eieren
  • 25 gram boter
  • 200 milliliter melk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren, klop de eidooiers los en mix het eiwit in een schone kom stijf met een snufje zout.
  2. Smelt de boter en voeg de bloem hier aan toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje de  melk toe tot er een gladde saus aan toe. 
  3. Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus. Hak ondertussen de stroopwafels fijn in een keukenmachine. 
  4. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel en vervolgens ook de stroopwafelkruimels. 
  5. Verdeel over de vormpjes en zet in de oven voor 15-20 minuten. 

Strooi eventueel wat poedersuiker over de soufflé bij het serveren. 

Advertenties

2 gedachtes over “Kanjers stroopwafel soufflé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s