Mega kwarkbol met rozijnen

De vorige keer heb ik gezonde aardbeienkwarkbroodjes gemaakt. Dit recept is minder gezond, maar wel erg lekker. En dat moet soms ook kunnen! 

Ingrediënten:

  • 200 gram rozijnen
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 eidooier + 2 eetlepels melk

Bereiding:

  1. Begin met het wellen van de rozijnen in 20 minuten. Giet vervolgens af en verwarm dan de oven op 190 graden.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. In een andere kom meng je de eieren, suiker, vanillesuiker, zout en kwark met elkaar. 
  3. Doe de rozijnen bij de bloem en voeg vervolgens ook het kwarkmengsel toe. Meng alles goed door elkaar. Zodra alles is opgenomen in het plakkerige beslag ben je klaar.
  4. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Hier giet je het beslag in. Bestrijk met de eidooier en de melk en zet dan in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten. 

Check met een sateprikker of je kwarkbol gaar is. Eventjes laten afkoelen en dan kan je aanvallen! Lekker met wat boter, jam of met beide. 

Niet alles op? Vries dan enkele stukjes in zodat je er later altijd nog van kunt genieten. 

Advertenties

Een gedachte over “Mega kwarkbol met rozijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s