Ovenschotel met aardappelpuree

In deze ovenschotel zit onder andere aardappelpuree, paprika en rookworst. Je kan ervoor kiezen om andere of extra groente toe te voegen aan het recept. 

Denk je ’s avonds niet genoeg tijd te hebben om dit te bereiden? Maak dan de aardappelpuree en de saus al van te voren. Dan hoef je het later alleen nog maar in de ovenschaal te scheppen en in de oven te zetten.

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • Scheutje melk
  • 1 rookworst
  • 2 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes 
  • 1 ui
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Stamp de aardappelen vervolgens met zout, peper en een scheutje melk tot puree.
  2. Snijd de ui, de paprika en de rookworst in plakjes. Fruit de ui aan in een pan, voeg even later de paprika en rookworst toe. Houd een paar plakjes rookworst apart voor later.
  3. Voeg nu ook het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe, voordat je de tomatenblokjes toevoegt. Laat even pruttelen.
  4. Schep de tomatensaus in de ovenschaal en schep de aardappelpuree hier bovenop. 
  5. Duw de laatste plakjes rookworst bovenin de aardappelpuree en maak af met wat geraspte kaas. Zet voor 15 minuten in de oven. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s