Tony’s cheesecake

Tony? De Tony!? Ja zeker, een Tony’s Chocolonely cheesecake! En dan natuurlijk met mijn ultieme favoriet: de zeezout karamel. Als dat niet het beste van twee werelden is…

Niet zo gezond als het recept van onze vorige lemon cheesecake. Maar wel écht enorm lekker! De cheesecake hoeft trouwens niet in de oven, no bake dus, altijd goed. 

Ingrediënten:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel
  • 180 gram biscuits
  • 80-100 gram gesmolten boter

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Begin met 80 gram. Is je bodem nog te droog? Voeg dan wat extra boter toe.
  2. Klop de slagroom samen met de suiker stijf en smelt ondertussen de chocolade au bain marie. 
  3. Roer de roomkaas los en schep hier de slagroom en gesmolten chocolade toe. 
  4. Giet het mengsel bovenop de bodem en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur. 

Dat is het moeilijkste van het hele recept, wachten tot je kan aanvallen. 

Advertenties

2 gedachtes over “Tony’s cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s