Semifreddo met vanille en frambozen

Voor de kerstdagen deelde ik het recept voor kaneelsemifreddo. Dit toetje beviel me zo goed dat ik het nog een keer gemaakt heb, maar dan net even anders. 

Semifreddo is typisch Italiaans en staat voor half bevroren. Met de smaak kan je alle kanten op. Ik heb gekozen voor vanille en frambozen.

Ingrediënten:

  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram frambozen

Bereiding:

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Meng dit met de slagroom en de suiker en klop stijf.
  2. Prak de frambozen. Klop de ricotta los en schep hier 1/3 van de slagroom doorheen. 
  3. Spatel vervolgens de rest van de slagroom en de fijngeprakte frambozen er doorheen tot alles goed is gemengd. 
  4. Bekleed een grote cakevorm of meerdere kleine vormpjes met vershoudfolie en schep het mengsel hier in. Dek af en zet in de vriezer voor 4 uur.

Voor het serveren haal je de semifreddo uit de vriezer en zet je de vormpjes in een laag heet water. Op deze manier wordt de semifreddo iets zachter en haal je hem makkelijk uit de vorm. 

Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s