Ananaspannenkoek met kwark

Een pannenkoekenrecept was al een hele tijd geleden, tijd voor een nieuwe. Iets minder gezond dan de havermout pannenkoeken en de kwarkpannenkoeken, maar ze zijn erg lekker! 

Je kunt de pannenkoeken ook gezonder maken door de vanillesuiker te vervangen door bijvoorbeeld bakbestendige stevia. 

Ingrediënten:

  • Ananasschijven (vers of uit blik)
  • Ei
  • 75 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel

Topping:

  • Kwark
  • Honing

Bereiding:

  1. Klop met een garde beslag van het ei, de melk, suiker en het bakmeel. 
  2. Smelt boter of kokosolie in een koekenpan en schep de gewenste hoeveelheid beslag in de pan. Leg in het midden een schijfje ananas.
  3. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. 

Serveer met een lepel kwark en wat honing.


Je kunt de pannenkoeken ook als dessert serveren. Vervang de kwark dan door een bolletje ijs. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s