Rucola basilicumstamppot

Stamppot, maar dan net even anders. Het doet mij stiekem verlangen naar het voorjaar! 

Ingrediënten:

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten
  • 15 gram basilicum
  • 150 milliliter melk
  • Rucola
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de tomaten in vieren. 
  2. Roerbak de courgette en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de melk in een pannetje en snijd de basilicum fijn. 
  3. Als de aardappelen gaar zijn stamp je deze met een pureestamper. Voeg hier de melk, courgette en tomaten aan toe. 
  4. Voeg daarna ook de basilicum en Parmezaanse kaas toe. Je kunt de rucola er doorheen scheppen, maar die kan je ook apart serveren met de stamppot.      

Breng de stamppot op smaak met nog wat peper en zout. Ook lekker om met geroosterde pijnboompitten te serveren. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s