Gezonde Twix 

Er zijn al verschillende gezonde candybars voorbij gekomen. De Snickers, Lion en Bounty bijvoorbeeld. Mijn favoriete Twix is eigenlijk de Twix white, maar die past helaas wat minder goed in mijn voedingsschema! 

In het recept wordt gewerkt met cups. Alles kan worden omgerekend naar grammen, maar je kan ook een gemiddeld theeglas nemen. Ik heb een deel van het recept al omgezet, maar voor de zekerheid de cups er achter gezet.

Ingrediënten:

Voor de koeklaag:

  • 150 gram havervlokken (1,5 cup)
  • 0,5 cup kokosrasp
  • 30-40 gram kokosolie (1/3 cup)
  • 4 eetlepels honing 
  • Snuf zout 

Voor de karamellaag:

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 3 eetlepels water
  • Snuf zout

Voor de chocolade:

  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 0,5 theelepel vanillearoma

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen de droge ingrediënten voor de bodem met elkaar in een keukenmachine. Voeg vervolgens ook de honing en gesmolten kokosolie toe en meng tot een plakkerig geheel.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en zet voor 15 minuten in de oven.
  3. Laat de koekbodem afkoelen en maak dan ondertussen de karamel. Dit doe je door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen in een keukenmachine. Blijft je mengsel te droog en dik? Voeg dan wat extra water toe. 
  4. Verdeel de karamel over de koek en zet in de vriezer. Dan kan je ondertussen de chocolade maken. Roer de gesmolten kokosolie door het cacaopoeder en vanillearoma. 
  5. Verdeel de chocolade over de karamellaag en laat hard worden in de vriezer. Zodra de chocolade hard is kan je je Twix in kleinere repen snijden. 

In de vriezer kan je de Twix minimaal 2 weken bewaren. Maar hier thuis zijn we niet bij die twee weken in de buurt gekomen..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s