Speculaasjes

Begin december deelde ik het recept voor gevulde speculaas. Sinterklaas is nu alweer een maand in Spanje, maar dat betekent niet dat speculaas ineens niet meer lekker is. 

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 70 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1,5 eetlepel water
  • Snuf zout
  • Ei gemengd met 2 eetlepels water
  • Amandelsnippers

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng bloem met het bakpoeder, zout en de koekkruiden.
  2. Voeg daarna de suiker, het water en de boter toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is kan je wat extra water toevoegen.
  3. Laat het deeg eventueel even rusten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. 
  4. Bedek je werkbank met bloem en leg het deeg hier op. Rol uit tot een dunne plak. Steek koekjes uit met een koekjessteker of met een glas. 
  5. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei-melkmengsel en druk amandelsnippers in de bovenkant van de koekjes. 
  6. Bestrijk nog een keer met het melkmengsel en zet de koekjes in de oven voor 15 minuten. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s