Zuurkoolschotel met appel

Het winterseizoen is nog niet voorbij, dus daarom nog een lekker gerecht met zuurkool. Door de appel doet het gerecht me toch al stiekem denken aan het voorjaar. 

Ingrediënten:

  • 500 gram zuurkool
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • Geraspte kaas
  • Kerrie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zuurkool ondertussen goed uitlekken en verdeel vervolgens over een licht ingevette ovenschaal.
  2. Meng de rozijnen met de zuurkool. En breng alles op smaak met de kruiden.
  3. Snijd de appel in dunne parten en verdeel dakpansgewijs over de zuurkool. 
  4. Strooi nog wat geraspte kaas over de ovenschotel en zet in de oven voor 20 minuten.
Advertenties

Een gedachte over “Zuurkoolschotel met appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s