No bake kokos dadeltaart

Begin je jaar goed met deze no bake dadeltaart. No bake, dus hij hoeft niet in de oven. Lekker simpel voor als je nog moet bijkomen van oud en nieuw. 

De taart is vrij gezond en kan daarom prima als tussendoortje doordeweeks! 

Ingrediënten:

  • 250 gram dadels
  • 150 gram biscuits
  • 25 gram kokos
  • 40 gram honing
  • 40 gram kokosolie
  • Scheutje water 

Bereiding:

  1. Bedek de springvorm (ik heb een kleine gebruikt) met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine. Er mogen nog wat grovere stukken overblijven. 
  3. Snijd de dadels in kleinere stukjes en voeg deze samen met de kokosrasp, honing en gesmolten kokosolie toe aan de biscuits. Voeg ook een klein scheutje water toe en meng nog even door elkaar. 
  4. Doe alles in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taart voor een uur in de koelkast voordat je kan aanvallen. 

Als je mengsel nog te droog is, voeg dan extra honing, kokosolie en/of water toe. Proef dan tussendoor wel of de smaak goed blijft. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s