Brownietaart met mascarpone

Deze taart is een echte aanrader. Hij stond bij ons op het kerstmenu en iedereen was enthousiast. Ondanks alle chocolade is de taart niet enorm zoet. Serveer de taart bijvoorbeeld met een bolletje ijs en wat fruit. 

Ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 200 gram pure chocolade 72%
  • 4 eieren
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem
  • 35 gram cacaopoeder
  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram Dr. Oetker chocoladeglazuur
  • Vers fruit

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een steelpan samen met de pure chocolade. 
  2. Mix de eieren met de suiker en een snufje zout tot een lichtbruine massa.
  3. Zeef vervolgens de bloem wn het cacaopoeder boven het mengsel en spatel er doorheen. Als laatste spatel je de gesmolten chocolade door het beslag. 
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag over de twee springvormen. Bak de brownie in 35 minuten gaar. Laat vervolgens volledig afkoelen in ongeveer 3 uur tijd.
  5. Neem de brownies uit de vorm, deze kan je alvast op een schaal zetten waarop je de taart presenteert. Doe vervolgens de springvorm er weer omheen. Verdeel de mascarpone over de brownie en strijk glad. Doe de tweede brownie er bovenop met de vlakke kant naar boven. Duw lichtjes aan.
  6. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de ring van de springvorm en versier de taart met het glazuur.
  7. Serveer de taart met het fruit bovenop en eventueel nog wat nootjes.

Natuurlijk kan je variëren jn de topping, in plaats van fruit kan je ool macarons of popcorn gebruiken als topping. Wees creatief! 

De mascarpone kan je op smaak brengen met gepureerd fruit of bijvoorbeeld koffiepoeder als dat je lekker lijkt. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s