Stroopwafelcake

Alleen al bij het horen van het woord stroopwafel ben ik al om. Zo heb ik hier al eens het recept voor stroopwafel parfait gedeeld en het recept voor een hele lekkere stroopwafeltaart. Nu weer een recept met stroopwafel, maar dit keer verwerkt in een cake! 

Ingrediënten:

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 4 eieren
  • 6 stroopwafels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel koek en speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 160 graden en meng de suiker met de boter. Dit kan met een mixer, maar mix niet te lang. 
  2. Als de boter en suiker goed gemengd zijn voeg je één voor één de eieren toe tot ze opgenomen zijn. 
  3. Voeg daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en meng door het beslag.
  4. Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en roer ze samen met de kruiden door je beslag. 
  5. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet voor 70 minuten in de oven.

Als de cake te bruin wordt dek je deze af met aluminiumfolie. Je kan checken of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is je cake helemaal gaar. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s