Citroen koekjes met frambozen

Toen ik deze koekjes op een foto zag wilde ik ze meteen maken. Ze doen me denken qua kleur en frisse smaak aan de zomer. Maar ik zit niet vast aan seizoensgerechten, dus deze koekjes smaakten ook prima in de winter! 

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 120 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 195 gram meel
  • 100 gram bevroren frambozen, grof gehakt 
  • Halve theelepel vanille
  • Halve citroen (rasp en sap)
  • Kwart theelepel zout
  • Kwart theelepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel baking soda

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix ondertussen de boter met de suiker. 
  2. Voeg vervolgens de vanille, het ei, het citroensap en de citroenrasp toe en mix er door het suikermengsel.
  3. Voeg nu ook het meel, bakpoeder en baking soda toe. Mix alles tot één kleverig geheel. 
  4. Voeg de frambozen direct vanuit de vriezer toe en meng kort door je deeg. Als je het te lang mengt wordt je hele deeg roze.
  5. Maak met een ijslepel hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. De koekjes zijn klaar als ze mat ogen en niet meer glinsteren. 

Past niet al het deeg in één keer op de bakplaat? Bewaar het deeg dan totdat je het gaat gebruiken in de vriezer. Anders wordt het te kleverig om mee te werken.

Je kunt de gebakken citroen koekjes ongeveer 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje op kamertemperatuur. In de vriezer kun je ze voor zo’n 3 maanden bewaren. Op deze manier kan je op ieder moment een lekker koekje eten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s