Bruschetta met kip en ricotta

Bruschetta is een Italiaans hapje waar je voluit mee kan variëren. Daarnaast ziet het er mooi uit en is het simpel te maken. Zet dit dus deze kerstdagen maar eens op tafel, je gasten genieten er geheid van! 

Er is al eens een recept voor zoete aardappel bruschetta geplaatst. Deze twee variaties zijn gewoon zoals de klassieker met brood gemaakt. 

Ingrediënten bruschetta met kip:

  • Afbak (stok)broodjes
  • Kipfilet
  • Geroosterde paprika
  • Hüttenkäse 
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd het brood in plakjes en besmeer ieder plakje met een klein beetje olijfolie. Gril de broodjes in een pan of grilijzer. Kruid ondertussen de kip en bak deze gaar in een pan.
  2. Snijd de paprika en de kipfilet in kleinere stukjes die op je broodjes passen. 
  3. Verdeel de kip over de broodjes. Doe hier een schepje hüttenkäse op en vervolgens wat stukjes paprika. Maak af met kruiden en eet smakelijk! 

Ingrediënten bruschetta met ricotta:

  • Afbak (stok)broodjes
  • Ricotta
  • Serranoham
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Bieslook
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd het brood in plakjes en besmeer ieder plakje met een klein beetje olijfolie. Gril de broodjes in een pan of grilijzer. 
  2. Meng ricotta met een scheutje olijfolie, bieslook, basilicum en eventueel een uitgeperst teentje knoflook. Voeg vervolgens ook peper en zout naar smaak toe. 
  3. Schep op ieder broodje wat van het ricotta mengsel en verdeel de ham vervolgens. Maak af met extra kruiden. 

Bruschetta is zowel warm als koud lekker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s