Saltimbocca con pomodori

Saltimbocca is weer een typisch Italiaans gerecht en ik hou simpelweg van de Italiaanse keuken.

Dit gerecht ziet er luxe uit en kan daardoor prima op tafel worden gezet met de kerstdagen.

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Rode ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 100 milliliter witte wijn
  • 500 gram tomaten
  • 225 gram geroosterde paprika
  • Ongepaneerde varkensschnitzels
  • Parmaham
  • Salie of basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in olie. Snijd ondertussen de tomaten en geroosterde paprika in blokjes. 
  2. Blus de ui en knoflook af met de balsamicoazijn en voeg dan ook de tomaat en paprika toe. Bak 3-4 minuten mee en pureer daarna alles tot een groffe saus. Breng op smaak met oregano en peper en zout. 
  3. Zorg dat de schnitzels plat zijn, druk desnoods plat met een deegroller. Verdeel de parmaham over de schnitzels, vouw dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper en eventueel wat salie en bak beide kanten gaar in een pan. 
  4. Haal het vlees uit de pan en voeg de witte wijn toe aan het bakvet. Kook iets in voordat je de tomatensaus toevoegt. 

Serveer de saus met de saltimbocca. En eventueel wat extra salie of basilicum. 
Om te variëren kan je de schnitzels ook vervangen voor kip. Wikkel de parmaham dan om de kip en bak deze in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Fijne kerstdagen allemaal! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s