Gegratineerde sperziebonenschotel

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Bak het gehakt rul samen met de fijngesneden knoflook en ui. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar in 10-15 minuten. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel vervolgens de sperziebonen hier overheen. Breng eventueel op smaak met kruiden.     
  3. Snijd de tomaten in plakken, leg deze bovenop in de ovenschaal. Dek af met het paneermeel en de geraspte kaas.
  4. Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten.

Lekker met rijst of een salade! 


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s