Boerenkool met hüttenkäse 

Hüttenkäse heb ik al vaker gebruikt, bijvoorbeeld als beleg op rijstwafels. Ik kwam er achter dat ik nog nooit een gerecht met boerenkool had gepost. Maar ik vind boerenkool, vooral stamppot, wel echt bij de winter passen.

Ingrediënten: 

  • 300 gram boerenkool
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 200 gram hüttenkäse 
  • Geraspte oude kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de knoflook en uien fijn. Fruit deze aan in een pan.
  2. Voeg de boerenkool toe en laat slinken. Schep regelmatig door.
  3. Snijd de tomaatjes in repen en voeg toe aan de boerenkool met een scheutje water. 
  4. Schep alles in een ovenschaal en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel vervolgens de hüttenkäse en de geraspte kaas over de ovenschaal. Zet in de oven voor 20 minuten. 

Serveer bijvoorbeeld met wat vlees zoals een gehaktbal of rookworst. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s